- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 100 |
Tvaroh polotučný průměr | 200 |
Olej řepkový | 8 |
Cibule | 20 |
Játra kuřecí (syrová) | 300 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
tymián, bílý pepř, citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2911 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 485 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme játra a zprudka opečeme, přidáme bílé víno, tymián, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Přidáme tvaroh, případně na zjemnění pomazánkové máslo a vymícháme v hladkou pomazánku. Dle potřeby ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s celozrnným pečivem a libovolnou čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.