TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Játrová "paštika" s tvarohem

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

tymián, bílý pepř, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 2911 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 11, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 485 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme játra a zprudka opečeme, přidáme bílé víno, tymián, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Směs necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Přidáme tvaroh, případně na zjemnění pomazánkové máslo a vymícháme v hladkou pomazánku. Dle potřeby ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s celozrnným pečivem a libovolnou čerstvou zeleninou.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 10. 2022 07:05
Recept jsem si musela trošku upravit. Nedávala jsem víno, protože se mi nechtělo otevírat láhev kvůli paštice amMísto tvarohu jsem použila kelímek Lučina a Skyr. Paštika je ale i tak výborná. Děkuji
16. 02. 2022 20:26
Paštika je výborná, chutná celé rodině. Příště budu mixovat v robotu, ponorným mix. není úplně do hladka (alespoň tedy vepř. jatra).
13. 01. 2020 09:39
Zajímavá alternativa ke klasické verzi :-).

Naši partneři